UCAPAN YAB PERDANA MENTERI MALAYSIA

UCAPAN YAB PERDANA MENTERI MALAYSIA
'' Saya sentiasa mahukan pentadbiran kerajaan ini prihatin terhadap keluh kesah dan rintihan golongan seperti petani dan nelayan. Kita faham jerih dan payah mereka menongkah arus kehidupan memugar tanah dan bergelut dengan badai demi mencari rezeki '' - YAB Perdana Menteri

Jumaat, 30 April 2010

Pelancaran Farid's Mobile Bistro

'' Tanggal 15 April 2010 adalah tarikh keramat bagi AQUAMALAYSIA kerana telah berjaya melancarkan salah satu peluang pemasaran yang terbaik dalam memberikan perniagaan terutamanya kepada anak anak belia negara. Bertempat di Fakulti Undang-undang, Universiti Malaya, AQUAMALAYSIA telah mencipta sejarah dalam industri akuakultur dengan melancarkan produk-produk makanan berasaskan ikan air tawar yang diternak sendiri oleh AQUAMALAYSIA sekaligus menambahkan peluang perniagaan mudah alih  yang lebih praktikal melalui FARID'S MOBILE BISTRO ''- En. Farid Bin Ibrahim, CEO.
TIDAK PERLU RISAU LOKASI PERNIAGAAN TIDAK STRATEGIK !!

Pelancaran ini  telah dirasmikan oleh YAB Tan Sri Muhyiddin Yassin, Timbalan Perdana Menteri Malaysia diiringi oleh Y.B. Dato' Ahmad Shabery Bin Cheek, Menteri Belia & Sukan  dengan jayanya dan gemilang. Sambutan yang diterima adalah sangat menggalakkan

 PRODUK TERBARU DALAM  PASARAN BERASASKAN IKAN KELI. 


    MAJLIS MENANDATANGANI PERJANJIAN PERSEFAHAMAN KERJASAMA ANTARA GABUNGAN PELAJAR MELAYU SEMENANJUNG (GPMS) DAN KONSORTIUM AKUAKULTUR MALAYSIA SDN. BHD DISAKSIKAN OLEH MENTERI BELIA DAN SUKAN Y.B DATO' AHMAD SHABERY CHIK
 PADA 15 APRIL 2009PERTEMUAN ANTARA DATUK BANDAR KUALA LUMPUR DATO' SERI AHMAD FUAD BIN ISMAIL, PRESIDEN GPMS ENCIK JAIS ABDUL KARIM DAN CEO AQUAMALAYSIA ENCIK FARID BIN IBRAHIM MEMBINCANGKAN LOKASI PERNIAGAAN FARID'S MOBILE BISTRO


HARI BELIA NEGARA 2010 BERTEMPAT DI PUTRAJAYA- KONSORTIUM AKUAKULTUR MALAYSIA SDN. BHD. MENAJA MAKANAN V.V.I.P


 PERTEMUAN ANTARA YB DATO' AHMAD SHABERY CHIK, MENTERI BELIA & SUKAN BERSAMA ENCIK FARID BIN IBRAHIM CEO AQUAMALAYSIA MEMBINCANGKAN PERSEDIAAN PROGRAM HARI BELIA NEGARA 2010 DI PUTRAJAYA.


  KUNJUNGAN YAB TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA BERSEMPENA MALAYSIAN INTERNATIONAL SEAFOOD EXHIBITION 2009 DI PWTC-
ENCIK FARID MENERANGKAN KEPELBAGAIAN PRODUK BERASASKAN IKAN KELI YANG BOLEH DIHASILKAN.

 YAB MENTERI BESAR NEGERI SEMBILAN DATO' SERI UTAMA MOHAMAD BIN HASAN DIBERI PENERANGAN OLEH ENCIK FARID MENGENAI KAEDAH PENTERNAKAN SISTEM POLITANK.
 
  • Pelancaran Farid's Mobile Bistro baru-baru ini merupakan berita baik kepada para-para belia yang berminat di dalam keusahawanan. 
  • Farid's Mobile Bistro adalah satu alternatif perniagaan yang mudah dan menguntungkan. 
  • Objektif utama perniagaan Farid's Mobile Bistro adalah menyediakan para belia yang berwawasan tinggi dan berfikiran luas serta mampu berdiri di kaki sendiri dalam menghadapi cabaran masa kini yang tidak dinafikan semakin rumit.
  • Pengendali Farid's Mobile Bistro adalah mereka akan diberikan pendidikan keusahawanan, perakaunan, HACCP (Pengendalian makanan).
  •  Konsep perniagaan Farid's Mobile Bistro adalah secara berkumpulan.
BERSATU KITA TEGUH, BERCERAI KITA ROBOH !!!

BERSAMA MENGORAK KEJAYAAN!!!
Tiada ulasan:

Catat Ulasan